En uppenbarelse

Tänka sig, när jag väl jobbar får jag mer gjort på två timmar än på de fyra senaste dagarna. Vet inte riktigt hur man ska tolka det. Antingen är jag sjuk effektiv i dag eller bara sjukt ineffektiv i vanliga fall. Lite av varje kan man väl tänka sig.

Jag har hur som helst hela dagen varit vansinnigt sugen på att grabba tag – och grotta ner mig i Kvinnors överlevnadshandbok (Lerner, Harriet [Ph.D.], Forum 1996) , och då särskilt kapitel nr 1 som bär titeln RÄTT KARL OCH FEL KARL.

Eftersom ingen ännu kommenterat mitt förra inlägg så bestämmer jag, allsmäktig som jag är, att vi ska fördjupa oss i kapitlets tredje frågeställning, vilken jag känner att jag kan relatera friskt till.

Frågan lyder såhär:

Kära Harriet!

Jag är en lycklig aktiv och framgångsrik ensamstående kvinna mellan fyrtiofem och femtio som väldigt gärna skulle vilja gifta om mig. (Min första man tog ut skilsmässa för åtta år sedan.) Problemet är att jag helt enkelt inte träffat ”den rätte”. Jag har läst åtskilliga böcker för att få råd och inspiration och i alla står dt att när kvinnan är redo så kommer rätt man att dyka upp. Ska jag tolka detta att jag är ensamstående som att jag har problem med närhet och behöver professionell hjälp?

Eftersom Harriet Lerner är Ph.D har hon naturligtvis ett klokt svar att replikera med. Eftersom hon även är en populärkulturell författare, tillika Amerikan, vet hon vikten av att (vid sidan av ett långt och tämligen vettigt, om än slätstruket svar) leverera de viktigaste russinen i kakan i en praktisk och lättöverskådlig boxformat vid sidan av texten. Tack och lov, för så ambitös jag inte att jag orkar plita ner hela hennes insiktsfulla text.

Russinen i kakan lyder: Att hitta rätt man är delvis en fråga om känslomässig beredskap – men det är också en fråga om tillfällen, ansträngningar och tur.

Någon som känner att de kom ett steg på vägen? Någon som känner att de blev lite klokare? Jag tror precis jag blev lite dummare. Men vi håller modet upp. I morgon är det dags för en ny frågeställning, kanske allt klarnar då!

Annonser

2 responses to “En uppenbarelse

  1. jag tror harriet behöver professionell hjälp. pronto.

  2. Snälla säg till mig när du hittat något bra svar på kapitel 1 :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s