Nytt från författaren till ”Kvinnors vrede”…

På morgonte följer morgonkaffe, nu är jag inne på min andra kopp. Det där med långa startsträckor har alltid varit min grej. Strax ska jag jobba, skaka om lite i föreningsliv, inventera mera och störta kulturetablissemanget. Jojo, det är sånt jag gör på en förmiddag.

Sanningen är ju att jag egentligen inte har högre ambitioner just nu än att dricka några koppar kaffe till och läsa bloggar. Men jag måste ta tag i saker och ting…

… och som av en händelse, hittade jag en fantastisk bok i bokhyllan i går. Jag och K hyr i andra hand av  yoga-kvinnan, och det är alltid lika spännande att se vilken typ av looniness man ska stöta på här näst. I går var det alltså ett litterärt verk, närmare bestämt Kvinnors överlevnadshandbok , som kom i min väg. Den har undertiteln Håll näsan över vattnet och lite till, och är skriven av Harriet Lerner PhD. Boken tilltalar mig på så många sätt att jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Men vi kan börja med det mest uppenbara;

  1. Den är skriven i mitten av 1990-talet
  2. Den är uppbyggd i fråga-svar-form, där alla frågor inleds med ”Kära Harriet” och alla svar sonika inleds med ”Kära läsare”.
  3. Den är indelad i åtta pedagogiska kapitel, som jag instinktivt känner kan komma att förändra hela mitt liv och min perception av verkligheten!
  4. Dessa kapitel är följande:Rätt karl och fel karl, Kropp och själ, Vänner är viktiga, Kvinnor i arbetslivet, Hem ljuva hem, Och så det här med äktenskapet, Att bli en bättre förälder, samt Den värld vi älskar i.

Jag hoppas ni förstår att jag är peppad som sjutton! Jag tycker att vi helt sonika kastar oss in i det hela huvudstupa och tar tag i kapitel nr 1 genast;

Kapitel 1. RÄTT KARL OCH FEL KARL

Bland de publicerade frågorna i detta kapitel kan jag relaterar lite extra till de med titlarna ”Vad är närhet?”,Ska jag ljuga för att få behålla honom?”, ”Tänk om han säger nej” samt ”Min pojkvän är inte generös”.

Spännande eller hur? Detta var en liten teaser, men det kommer mer snart! Några önskemål kring vilken frågeställning vi ska studera på djupet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s