Vårdtanterna på Åhléns

Nu har jag varit blond rätt länge, och i eftermiddags kände jag att ”nä nu får det nog vara slut på det roliga”. Man kan ju inte ha happy times helatiden, som ni säkert förstår. Dessutom började utväxtranden växa sig fet så jag kände att det där med hårfärgning var det vuxna beslutet att ta.

Diskuterade visserligen fenomenet ”jag är ju snart 30” med Yoga i går och vi kom fram till att; NEJ, vi är inte ”snart 30”, vi är 28. Ofta man ba som artonåring ”jag är snart 20” och så gled man in på systemet… ja, eller vänta. Dåligt exempel, anyhooo – till saken! Eftersom jag är ”snart 30” going on 65 så valde jag att göra det förståndiga och välja en färg som går ton i ton med min riktiga hårfärg, som väl kan benämnas som smutsig musbrun eller motsvarande.

Gick därför till min lokala dealer av hårfärg – Åhléns vid Odenplan för att köpa något bra. Åhléns vid Odenplan, detaljhandelns motsvarighet till en riktigt infekterad vårdavdelning! När jag var där förra gången (då jag var gulhårig) ville dom inte sälja nåt till mig för det skulle ”bara bli värre!” Facit: Det blev blont… och snyggt!

Jag frågade två expediter om råd i dag angående lite olika beigea nyanser. Den ena avrådde mig å de grövsta; det skulle bli gult! Den andra avrådde mig åååå deeeet grövsta; det skulle bli grönt! Grönt?! Det är ju verkligen jättekonstigt.

Gick till en annan affär och köpte färgen. Det blev ljusbrunt/mörkblont. Snyggt sådär. Åhléns Odenplan, de sura vårdtanternas mecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s