Lägesrapport om The Passage

Har kommit två tredjedelar in i The Passage av Justin Cronin och jag är helt fast. Längtar efter att få komma hem och läsa mer, mer, mer. Tyvärr har jag varit trött senaste dagarna (hej arbetslivet!) och inte orkat läsa mer än någon halvtimma om kvällen, och då tar man sig framåt långsamt. Detta är en tjock dystopi, strax över sjuhundra sidor, men på inget vis svårläst.

Utan att spoila för någon som kan jag berätta att boken innehåller en mängd bra ingredienser för den som älskar dystopiska framtidsskildringar. FBI, hemliga militära laboratorium, ett läskigt barn, armborst, el-fel med mera. Mumma!  Även om inte temat är riktigt det samma, så känns det lite som en The Hungergames för en äldre publik. Jag gillar’t!

Vet att boken har marknadsförts som ”vampyrbok” på vissa håll, men den som förväntar sig någon het Edward-kopia kommer bli… besviken… och uppäten. Närmaste vampyrmotsvarigheten till bokens varelser skulle kanske kunna vara Richard Mathesons vampyrer I am legend, i fast med ett gigantiskt MEN. Där Mathesons vampyrer gränsar till zombies är Justin Cronins motsvarighet snabba, strategiska och mycket svårare att ta kål på.

Rekommenderas å de starkaste!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s