Haruki Murakami-cirkel på P1 i vår. Jag hakar på!

Har länge varit sugen på det här med bokcirkel som en möjlighet att diskutera det jag läser, och nu hittade jag via Bokhora fram till programmet Bokcirkeln i P1. I vår ska de läsa och diskutera Haruki Murakamis ”Fågeln som vrider upp världen”, en bok & författare jag spanat på länge och jag blir väldigt sugen på att haka på.
Att hinna lyssna på alla radioprogram känns svårtajmat (kanske finns som pod?) men däremot tycker jag  att den läsplan som presenteras är sjukt sympatisk. Den tänker jag följa!

Saxat från SR:s hemsida: ”Jag har en känsla av att den välstrukturerade författaren Haruki Murakami skulle gilla ordet läsplan. Bokcirkeln älskar det. Vanvett under ordning. Vi plöjer Haruki Murakamis roman ”Fågeln som vrider upp världen” i pocket, översatt till svenska av Eiko och Yukiko Duke. Boken är på runt 750 sidor. Vi tar oss fram med 150 sidor i stöten (till mest lämpliga kapitelslut i närheten av 150-sidorsrycket). Lätt att komma ihåg: Lika stora läsläxor till varje gång.

  • Träff 1 måndag 21 mars: Vi möts på sidan 149.
  • Träff 2 måndag 28 mars: Vi möts på sidan 302.
  • Träff 3 måndag 4 april: Vi möts på sidan 450.
  • Träff 4 måndag 11 april: Vi möts på sidan 600.
  • Träff 5 måndag 18 april: Vi möts på bokens sista sida och går i mål!”
Ett tag pratade vi om att köra bokcirkel här i kollektivet. Vår vision var att vi skulle ha en stor världskarta och en dartpil. Sedan skulle vi kasta pilen och välja en författare och bok från det land där pilen fastnade. En jäkla bra idé om jag får säga det själv, men vi har inte riktigt roddat ihop det där ännu. Kanske något att lyfta på familjerådet/bakispizzan endera dagen.
Annonser

3 responses to “Haruki Murakami-cirkel på P1 i vår. Jag hakar på!

  1. Jag har ju då läst denna. Den enda bok av honom som jag har typ tyckt om. A men jag kanske hakar jag också då, men påminn mig är du rar.

  2. Det ska jag göra! Har läst lite baksidor & blogginlägg om hans produktion och det är just Fågeln som jag har fastnat för av Murakami. Har inte fått samma sug för att läsa Kafka på stranden tex. Men om denna är bra så kan man ju omvärdera’t.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s