Kulturtanten återupptäcker rockenrollen

Vandrar Vanadisvägen ner och med pekfinger och tumme griper jag bestämt kring mitt imaginära plektrum (jag tänker ett lila nylonplektrum, inga märkvärdigheter). Jag har Johnossis Party with my pain från All They Ever Wanted i lurarna och förundras över att jag aldrig gett ”Johnossis nya”en chans (nu på kontoret upptäcker jag ju att deras ”nya” är från 2008, och att deras ”ny nya” som kom förra året heter Mavericks. Gu, jag hänger inte med!).  Lyssnade väldigt mycket på deras debut och såg dom live i studentstaden för en sådär fem år sedan, men de senaste åren har jag uppenbarligen sjunkit ner i ett djupt och depraverat träsk av mespop som jag inte haft styrka nog att ta mig upp ur själv. Då ska man ändå komma ihåg att jag som 16-17-åring satt STOR vikt vid att jag var ”rock” inte ”pop”. I hemstaden var det ett statement som hette duga under sena 90-talets indievåg. Dock att jag tillslut fick ge mig, på med pandasminket bara annars fick man inte hångla (förutom på Agustibuller i Lindesberg , där fick alla hångla. Mycket demokratiskt etc.).

I alla fall! Med plektrum ihögsta hugg börjar jag underhålla tanken på att plocka upp min Ibanez (!) igen. Om man spelade i rock n roll band för tio år sedan? Klart man gjorde! I studentpresent fick jag en elgitarr. En begagnad Ibanez – sunburst. På baksidan av halsen hade någon lackat dit ”Difteria special model”, dvs. en  mkt mkt cool gitarr!

Ska kolla om GTG & Lillhäxan vill starta band med mig. (Klart dom vill!)

Annonser

2 responses to “Kulturtanten återupptäcker rockenrollen

  1. Åh jag mä. Jag mä. snälla. /Fröken. B

  2. Kulturinjektion

    Men naturligtvis fröken! Du kan få fronta. Själv ska jag vara den svåra med solglasögon snett bakom dig. Den som dricker för mycket och ramlar ner från palmer och får skallfraktur… alltför ofta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s